Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Gólyáink hazatéréséről2019-05-10

Madarak és fák napja2019-05-10

Az 1902-ben, a „hasznos” madarak védelme érdekében kötött párizsi egyezmény óta május 10-e a Madarak és fák napja. Legtöbbet élőhelyük megóvásával tehetünk értük. Ilyen élőhely az erdőkben, kertekben levő holt fa, mely számos rovarnak, gombának és természetesen madárnak ad otthont, élelmet. Jelenléte nem az erdő elhanyagoltságát, hanem inkább gazdagságát jelzi, melyet a biológia sokféleség nyújt. A képeken a Baróti-hegységben fészkelő fekete harkály (Dryocopus martius) látható.

Fekete gólya (Ciconia nigra)2019-05-07

Becslések szerint a Bodoki- és Baróti-hegység védett területen a fészkelő feketególyák száma 10 pár körül van. Rejtett életmódot folytat, a zavarást nem tűri, ezért ritkán kerül „lencsevégre”.

Szent György Napok 2019 2019-05-03

A KOVÁSZNA MEGYEI HEGYIMENTŐ KÖZSZOLGÁLAT

BEMUTATÓ SÁTRA SEPSISZENTGYÖRGY KÖZPONTJÁBAN

 

Szentgyörgy-saláta2019-04-23

Szentgyörgy-saláta vagy salátaboglárka (Ranunculus ficaria). Szent György napja, függetlenül, hogy azt április 23-, 24-én, vagy mint idén az ortodox naptárban 29-én ünneplik, fontos dátum. Új kezdetet jelent, a tavasz eljövetelét, az állatok legelőre hajtásának napját.

„Iskola masként” 2019-04-17

Az „Iskola masként” hét keretében a Megyei Hegyimentő Közszolágálat csapata a  sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általanos Iskolában tartott bemutatót a turistajelzésekről, az elsősegélynyújtásról valamint a  természetben és a hegyekben illő viselkedésről. Köszönjük a meghívást és gratulálunk minden résztvevőnek.

 

Vörös róka (Vulpes vulpes) a Baróti-hegységben2019-04-16

Hollófészek (Corvus corax) Miklósvár környékén 2019-04-15

Hollófészek (Corvus corax) Miklósvár környékén a Baróti-hegységben

A Bodoki és Baróti - hegység védett terület élővilágából: 2019-04-14

Foltos szalamandra (Salamandra salamandra)

Mezei farkaspók (Trochosa ruricola)

Bükkfatapló (Fomes fomentarius)

Ragadozó madarak fészkeinek azonosítása2019-04-11

A Bodoki és Baróti - hegység védett területen (ROSPA0082) a nappali ragadozó madarak fészkeinek azonosítását végzik a Természetvédelmi Központ munkatársai.

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României