Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Közös gyakorlat Komandón 2017-11-20

Pénteken a Kovászna Megyei Hegyimentő Szolgálat csapata, közösen a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel és a Kovászna Megyei Hegyi Csendörség képviselőivel, gyakorlaton vettek részt Komandó és a Lakóca csúcs térségében. A gyakorlat során eltűnt és sérült személyeket kerestek meg, elsősegélynyújtásban részesítették, illetve átadták őket a Sürgősségi Életmentő Szolgálat munkatársainak.

Bevetésen a Hegyimentő Közszolgálat2017-11-06

Megkezdte működését a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó Hegyimentő Közszolgálat. November 3-án sikeresen teljesítettek első bevetésükön.

Hegyimentő Közszolgálat létrehozása Kovászna megyében2017-10-23

2017 November 1. kezdettel a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Megyei Központ - hegyimentő közszolgálatot indít.

Az érvényes jogszabályok szerint azok a megyei önkormányzatok, amelyek területén hegyi útvonalak/ösvények és/vagy sípályák találhatók, kötelesek megszervezni a hegyimentő szolgálatot. A hegyimentők feladatai közé tartoznak: turista útvonalak kijelölése és karbantartása, balesetmegelőző őrjáratok megszervezése, eltűnt személyek keresése, helyszíni elsősegély nyújtása, valamint a sérült személy/személyeknek a mentőig való szállítása.

A versenyvizsga végeredménye2017-10-20

A szóbeli vizsga eredménye2017-10-19

Az írásbeli vizsga eredménye2017-10-17

A jelentkezési írat-csomók elbírálásának eredménye2017-10-10

Álláshirdetés2017-09-25

HIRDETÉS

A Megyei Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központ versenyvizsgát szervez

az intézmény székhelyén, Sepsiszentgyörgy, Gábor Áron utca 1. szám alatt, a következő végrehajtói szeződéses állások elfoglalására:

  • 4 hegyimentő állás – az intézmény “ Hegyimentő közszolgálat” részlegén

2017 október 17.-én 1000 órától írásbeli vizsga, szóbeli vizsga 2017 október 19.-én

A részvételi feltételek és a könyvészet az intézmény székhelyén, illetve az intézmény honlapján, a www.natcov.ro weboldalon tanulmányozhatóak.

Jelentkezési irat-csomót 2017 október 09.-én 1600 óráig fogadunk el a Megyei Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központ székhelyén, érdeklődni ugyanott, valamint a 0367 404 730-as telefonszámon lehet.

A hirdetés megjelenésének dátuma: 2017. 09. 25.

A hirdetés / és a szükséges okiratok jegyzéke román nyelven

A könyvészet román nyelven

Az iratkozási űrlap román nyelven

Eltűnt személyek keresését és mentését szimuláló taktikai gyakorlatra került sor2017-08-30

    Augusztus 30-án eltűnt személyek keresését és mentését szimuláló taktikai gyakorlatra került sor Sugásfürdőn. Részt vettek: a Kovászna Megyei Katasztrófavédelem; a Sepsiszentgyörgyi Civil Védelem; a Kovászna Megyei Rendőrség; a Kovászna Megyei Csendőrség; a 01048-as Katonai Egység; a Kovászna Megyei Mentőállomás, a Vöröskereszt; a Hatodi Erdészet; a Megyei Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központ; az AlpinSport Egyesület; az Autocrono Klub – Offroad tagozat egységei. A forgatókönyv alapján az 112-es országos egységes sürgősségi hívószámon egy személy jelezte, hogy egy nappal korábban egy öt főből álló csoport elindult Sugásfürdőről a Benkő-forrás irányába, de nem érkeztek vissza és telefonon sem elérhetőek. A nehéz helyzetben levő turistákat kimentették és megkapták a szükséges ellátást.

 

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României